Bokföringsprogram

Bokföringsprogram är ett verktyg eller ett program som underlättar dig att administrera bokföringen

Bokföringsprogram på engelska: accounting software

Många som använder ett bokföringsprogram idag tänker att det alltid har funnits i vår vardag men det är inte så många år sedan man administrerade sin bokföring med papper och penna. Det är lätt att glömma och det är lite som med bowlingen. För 20 år sedan så finns det inga automatiska maskiner eller program som matade fram våra siffror. Då fick man helt enkelt ta fram en penna och ett papper.

Att bokföra innebär att du kartlägger och registrerar affärshändelser i en systematisk ordning. Bokföringen som du bokför använder man sedan för företaget eller organisationens deklaration och bokslut.

Bokföringsprogram – att tänka på

Det som är viktigt att tänka på när man bokför är att använda ett program eller tillvägagångssätt där det är omöjligt att ändra i historiken. Allt måste nämligen logga och kartläggas. Låt säga att du bokför en händelse i ditt bokföringsprogram (verifikation) och inser sedan att du bokfört händelsen på fel dag. Då måste du revidera felet och det gör du via ett bokföringsprogram genom att stryka över raden och korrigera ditt fel. Då är både felet bokfört samt rätt händelse bokförd på rätt sätt.

Bokföringsprogram Mac

Nu finns bokföringsprogram både via Mac- och PC datorer samt via desktop eller mobil. Tidigare var det vanligt att man köpte hem en programvara och installerade det på sin dator. Nu ligger i princip alla bokföringsprogram i det så kallade molnet. Det innebär att du kan komma åt ditt bokföringsprogram överallt och att det både finns tillgängligt via datorn och mobilen, på kontoret eller på språng.

En sak som också är viktig att tänka på är att du kan kombinera ihop ditt bokföringsprogram med ett eventuellt faktureringsprogram. Varför är nu detta bra? Jo för att om du använder samma program så bokförings dina fakturor automatiskt i ditt bokföringsprogram. Annars måste du manuellt gå in och bokföra händelserna som sker. Du slår två flugor i en smäll!

Alla bokföringsprogram är ganska lika varandra så mitt tips är att inte betala en förmögenhet för bokföringsprogrammet. Se även till att du kan kombinera ihop din fakturering med bokföring så slipper du även det steget.

Relaterade sökningar till bokföringsprogram: gratis, jämförelse, aktiebolag, köpa, mac