Om oss

Ekonominista och Snålverner är de som står bakom Ekonominista.se. Vi skriver under pseudonym men vi är självklart två verkliga personer.  Anledningen till varför vi skriver under pseudonym är att vi inte gillar det offentliga rummet men vi vill fortfarande dela med oss av vår erfarenhet.  Samtidigt tror jag både Snålverner och jag blir bättre investerare av att dela med oss av våra tankar när vi ska köpa eller sälja aktier eller fonder.

Så det ni kommer hittar här är löpande artiklar inom allt som rör ekonomin men även våra portföljer samt inköp/försäljning som vi delar med oss av.

Kort om Ekonominista

Ekonominista har alltid varit intresserad av ekonomi och speciellt hur man kan tjäna pengar. För mig och mitt investerande passar det att köra efter utdelningsstrategin. Jag försöker därför investera i utdelningsaktier som har en direktavkastning på ca 5%.

Mitt mål med min investering är att jag inte ska lägga pengar på hög utan att jag ska leva på mina besparingar och utdelningar. Därför passar utdelningsstrategin bra för mig.

Kort om Snålverner

Snålverner är den snålaste människa jag känner och han skulle gå över lik för att kunna investera ytterligare en krona i sin favoritfond Avanza Zero.

Snålverners investerande är relativt passivt men långsiktigt. Man kan säga att han satsar på pensionen!